NLcar
Image default
Beauty en verzorging

WAT IS KOUDE CREME?

Koude crème is een oud huidverzorgingsproduct dat wordt aangebracht op de droge huid en afgeveegd met een tissue, watje of washandje. De crème kan worden gebruikt om make-up te verwijderen, de huid te hydrateren en zachtjes te exfoliëren. Hoewel de producten in de loop der tijd zijn geëvolueerd, bestond de oorspronkelijke formule uit bijenwas, olijfolie en water, die werden gecombineerd tot een unieke mix van vochtinbrengende crème en reiniger die de huid schoon maar niet te droog laat aanvoelen. Koude crèmes zijn vaak parfumvrij, waardoor ze ideaal zijn bij huidgevoeligheid en om geïrriteerde huidaandoeningen zoals eczeem te kalmeren. Hebben we al gezegd dat het een geweldige multitasker is? Koude crème maakt je gezicht schoon, gehydrateerd en verfrist – zonder je natuurlijke oliën te verwijderen. En niet te vergeten, je kunt je korean skincare schoonheidsroutine vereenvoudigen door slechts één product te gebruiken!

Bij Men’s Society houden we van scheren en tussendoor een bacon butty eten. Maar scheren is niet makkelijk voor de huid en daarom hebben we ons assortiment Cold Cream Shaving samengesteld. Vroeger gebruikten onze opa’s veel verschillende producten om zich te scheren – hier scheercrème, daar zeep en sommigen gebruikten zelfs de haarconditioner van hun geliefde – maar wat ze niet deden was hun gezicht goed verzorgen. Dit waren zelfs mannen die het prima vonden om een been over hun vrouw te laten hangen terwijl zij in bed lag om een pasgeboren baby te verzorgen! Dus als het op de verzorging van hun huid aankwam, gaf niemand er iets om. Maar de tijden zijn veranderd en zo ook de gezichtsverzorging voor mannen.

Koude crème is een hydraterend en reinigend preparaat dat bestemd is voor toepassing op het gezicht. De naam is afgeleid van het verkoelende gevoel dat de crème op de huid achterlaat. Hoewel er veel verschillende formuleringen bestaan, bestaat koude crème meestal uit een emulsie van water en bepaalde vetten, waaronder bijenwas of ceresine, die bedoeld is om de huid glad te maken en te beschermen tegen verontreinigende stoffen in de lucht.

Cold Cream kan ook worden gebruikt als een vochtinbrengende crème voor de huid. Wanneer het wordt aangebracht op droge, gebarsten handen en voeten, kan koude crème helpen om het gebied glad te maken, irritatie te verminderen en in sommige gevallen zelfs ontstekingen te behandelen. Daarnaast is het geweldig voor insectenbeten en kleine snijwonden omdat het de jeuk en pijn vermindert. Koude crèmes zijn ook een fantastische manier om te voorkomen dat uw scheermesjes dof worden. Breng voor het scheren een klein beetje crème aan om de wrijving te verminderen en de waterbestendige barrière die door de dikke olie op zijn plaats wordt gehouden, helpt je huid vochtig te houden zonder dat je je scheermes tussen elke scheerbeurt nat hoeft te maken.