NLcar
Image default
Telefonie

Tips voor het verkrijgen van het beste sim only abonnement

Nadenkend om een sim only abonnement af te sluiten? Lees onze experthandleiding voor sim-only mobiele telefooncontracten om te achterhalen of Sim-only geschikt voor u is. Als u de eigenaar van uw mobiele telefoon bent of als u een nieuwe telefoon helemaal wilt kopen, hebt u een Sim only deal nodig.

Zoals de naam doet vermoeden, betaal je voor een nieuwe Sim-kaart voor je telefoon – in plaats van een geheel nieuwe smartphone. Sim-only pakketten kunnen u mogelijk wat geld besparen, met bedrijven zoals Simyo, Hollands Nieuwe en Telfort die elk hun eigen Sim-only contracten aanbieden.

Dit soort deals zijn echter niet voor iedereen geschikt. Dus lees verder om meer te weten te komen over Sim-only deals om te zien of er een is die het beste bij u past.

Wat is een sim only abonnement dan precies?

Met een Sim-only abonnement krijg je nog steeds een vergoeding voor oproepen, sms-berichten en gegevens, maar de maandelijkse kosten zijn lager dan bij een regulier mobiel maandelijks contract. Dit komt omdat je alleen voor een nieuwe Sim-kaart betaalt, in plaats van de kosten van een nieuwe telefoon te betalen.

Van low-cost providers zoals Telfort en Simyo tot meer gevestigde namen als Vodafone en T-Mobile , Sim-only is een gebied waar concurrentie van aanbieders hoog is en extreem concurrerende deals te vinden zijn.

Grootste sim only voordelen

Met een Sim-only deal, subsidiëren netwerkaanbieders of retailers niet de kosten van een smartphone zoals ze doen met veel andere PAYG- en maandelijkse mobiele telefoondeals. Over het algemeen betekent dit dat u goedkoper kunt bellen, sms’en en internetten, en goedkopere inclusieve bundels.

Veel Sim-only deals hebben voordelen toegevoegd, zoals het omwisselen van gegevens waarbij ongebruikte gegevens van de vorige maand zijn doorgerold naar de volgende maand (hoewel u geen gegevens kunt opslaan om op lange termijn te houden als alle doorgestreepte gegevens die niet in de maand worden gebruikt) na is verloren.)

De meeste Sim-only deals binden je in voor 30 dagen of 12 maanden, dus zijn geweldig voor diegenen die op zoek zijn naar een verbintenis voor de korte termijn, aangezien maandelijkse mobiele telefoondeals je gedurende ten minste 24 maanden binden. Als je wacht tot een nieuwe smartphone wordt uitgebracht, kan een Sim-only deal een snelle, eenvoudige en veelzijdige optie zijn om door te gaan tot je gewenste smartphone op de markt komt.

Met zulke korte minimumtermijnen zul je ook niet lang hoeven te lijden als je uiteindelijk te maken krijgt met een slechte ontvangst. Als je merkt dat je signaal lijdt, kun je erachter komen welke netwerken de beste dekking bieden in jouw omgeving – zie onze dekkingskaart voor mobiele telefoons .

Ook nadelen aan sim only

Het meest voor de hand liggende nadeel van het kopen van een Sim-only deal is dat je je eigen telefoon moet aanbieden. Het kan moeilijk zijn om Sim-gratis telefoons te vinden en ze kunnen verrassend duur zijn, zelfs meer dan PAYG-versies.

Zelfs als u al een telefoon heeft, moet u mogelijk betalen om de telefoon te ontgrendelen als u van provider wilt wisselen.

Aandachtspunten bij het aanvragen van een sim only abonnement

Wanneer u op zoek bent naar een Sim-only deal, zorg er dan voor dat het door u gekozen tarief uw gebruik en een beetje extra dekt, anders betaalt u mogelijk veel voor die extra minuten en teksten.

Renteloze kredietopties kunnen een kosteneffectieve manier zijn om de nieuwste Sim-free smartphones tegen een lagere prijs te krijgen, waarmee u toegang krijgt tot de goedkope Sim-only deals. Vergeet ook niet regelmatig in de gaten te houden welke andere Sim-only deals worden aangeboden. Tarieven veranderen de hele tijd en u kunt eenvoudig van provider wisselen.

https://vergelijk-gratis.nl/