NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Is jouw auto total loss? Zó verkoop je hem

Helaas heeft niet elke autorit een gelukkig einde. Als je deelneemt aan het verkeer, weet je simpelweg dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Jij hoeft niet eens de ‘veroorzaker’ van dit ongeluk te zijn; je bent ook nog afhankelijk van honderden andere weggebruikers. Is jouw auto total loss verklaard? Dan heb je meerdere mogelijkheid om jouw auto te verkopen. In dit artikel lees je alle mogelijkheden voor het verkopen van jouw auto. Daarbij richten wij ons specifiek op het verkopen van een auto die total loss verklaard is.

Mogelijkheid 1: verkopen aan een opkoper

Allereerst is het mogelijk om jouw auto te verkopen aan opkoper bij jou uit de buurt. Woon je in de buurt van Amsterdam? Dan kun je kiezen voor sloopauto verkopen Amsterdam. Ongeacht waar je woont, kun je altijd wel één of meerdere opkopers bij jou in de buurt vinden. Bij deze opkopers ben je in ieder geval aan het juiste adres voor een snelle verkoop en afhandeling van de verkoop.

Mogelijkheid 2: overlaten aan het schadebedrijf

Staat jouw auto op dit moment bij een schadebedrijf? En heeft een expert bij dit schadebedrijf aangegeven dat de auto total loss is? Dan kun je de verkoop van de auto ook overlaten aan dit schadebedrijf. Mogelijk weten zij direct een geschikte opkoper óf mogelijk kunnen zij zelf nog wel iets met de auto. Als je jouw auto aan het betreffende schadebedrijf verkoopt, heb je hier in ieder geval nagenoeg geen omkijken naar. Al het werk wordt eigenlijk voor jou uit handen genomen.

Mogelijkheid 3: een online advertentie plaatsen

Wil je jouw schadeauto verkopen? Dan kun je ook besluiten om het hef in eigen hand te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een online advertentie plaatsen, waarmee je jouw auto onder de aandacht kan brengen bij mogelijke geïnteresseerden. Wel is het hierbij goed om rekening te houden met veel nutteloze biedingen. De opkopers willen immers voor jouw auto maar al te graag zo min mogelijk geld betalen. Des te groter is de marge die ze op jouw schadeauto hebben. Maak in ieder geval een goed vergelijk tussen deze mogelijkheden. Er bestaat hierbij eigenlijk geen ‘goed’ of ‘fout’; het hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af.