NLcar
Image default
Aanbiedingen

Zo verzorg je een Trachycarpus Fortunei

De Trachycarpus Fortunei is een kamerplant. Deze plant is zeer geschikt voor een standplaats met veel direct zonlicht. Dat zorgt er wel voor dat hij ook veel water nodig heeft. Veel planten kunnen de Nederlandse en Belgische winters niet aan, maar de Trachycarpus Fortunei is een winterharde palm en overleeft deze zeker. In deze blog vertellen we je hoe je ervoor zorgt dat je lang kunt genieten van deze palm. 

 

De Trachycarpus Fortunei water geven

De hoeveelheid water die de palm nodig heeft, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan luchtvochtigheid en de hoeveelheid licht. Als je de Trachycarpus  buiten hebt staan, is het verstandig om de grond vochtig te houden. Vooral in de zomer is dit erg belangrijk. Als je de palm buiten in een pot hebt staan, dan is het goed om de palm dagelijks water te geven op warme dagen. In de winter is dit juist heel anders. Dan is het goed om de grond wat droger te houden om vorstschade te voorkomen. Water in de grond of in de pot kan namelijk bevriezen en daar gaat de palm van kapot. Als de palm in een pot staat is het belangrijk dat deze pot drainage gaten heeft, zodat het overige water weg kan. 

 

Licht en warmte 

De Trachycarpus Fortunei is een palm. Deze soort kan van nature goed omgaan met veel zonlicht. Het is dan ook goed om de palm op een plek te zetten waar veel zon komt. Binnen in huis kan dat achter een raam zijn. Buiten kan dat zelfs in de volle zon zijn. Toch kun je de plant dan niet zomaar overal neerzetten. Als de Trachycarpus te veel wind vangt kunnen de bladeren gemakkelijk afsterven. De ideale plek is dan naast een schuur of schutting.

 

Trachycarpus Fortunei kopen

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd dat deze plant perfect bij jou past? Dan kun je de Trachycarpus Fortunei kopen bij My Palmshop! Deze partij is gespecialiseerd in exotische bomen en planten. Naast de Trachycarpus vind je bij My Palmshop ook veel andere tropische planten!

 

https://www.mypalmshop.nl/