NLcar
Image default
Architectuur

Vrolijker met een lichtstraat

Mensen die een lichtstraat in huis hebben zijn vaak veel vrolijker en hebben minder kans op depressie. Je zou haast denken dat dit belachelijk is maar het is eigenlijk heel logisch. Dankzij een lichtstraat komt er namelijk natuurlijk licht in het huis en dit heeft een positief effect op de bewoners.

Mensen zijn in de winter veel somberder dan in de zomer en dit komt omdat het in de winter vaker donker is. In de zomer komt de zon vroeg op en gaat het laat onder waardoor het vaker licht is. Het is door zonlicht dat we vitamine D binnen krijgen en het heeft op effect op hoe we ons voelen. Het is dan ook niet zo gek dat mensen veel vrolijker zijn wanneer ze een lichtstraat hebben want zo hebben ze ook binnen het huis zonlicht.

Een lichtstraat bestaat behalve het frame uit glas en laat zo dus het licht door. De lichtstraat wordt op het dak geplaatst en vervangt zo een deel van het dak. Als je naar boven kijkt zie je dan ook gewoon de buitenlucht door de lichtstraat heen. Steeds vaker kiezen mensen er dan ook voor om een lichtstraat te laten bouwen door de vele voordelen dat het heeft.