NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Nissan Qashqai kopen

Een Nissan Qasqai kopen doe je als je wel van een SUV houdt, maar niet van die ronkende, grote en agressieve uitvoeringen. Wat dat betreft kun je de Qashqai best een mini SUV noemen, een SUV met uitstekende rijeigenschappen.

Qashqai staat bekend als zeer veilige auto

De Qashqai is de opvolger van de Terramo II en ving ook meteen het verdwijnen van de populaire Nissan Almera op. Je kunt de Nissan prima omschrijven als een dynamische auto met aan de bovenkant vooral erg strakke lijnen. Aan het onderste gedeelte van de auto vallen de wat grotere wielen op. Kies je voor een benzine uitvoering, dan heb je de keuze uit een 1,6 liter of 2,0 liter motor. De dieselvariant is er met een 1.5 en 2.0 liter motor. In alles is de Qashqai een zeer veilige auto, die al eens tot veiligste auto voor volwassenen uitgeroepen werd bijgehouden crashtest. Daarnaast zijn ook de prestaties van de Nissan Qasqai prima in orde. In de auto met vijf royale zitplaatsen ben je in 10,1 tellen van 0 naar 100 kilometer per uur, terwijl de gemiddelde topsnelheid zo rond de 192 kilometer per uur ligt. Ondertussen is de Qashqai bezig aan de tweede generatie, een auto die vanaf 2013 gemaakt wordt.

Geruststellende gedachte

Hoewel de Nissan Qasqai een zeer betrouwbare auto is, kun je zomaar pech hulp nodig hebben. Wist je dat je daar tegenwoordig geen abonnement meer voor nodig hebt? Je belt met Road Guards en binnen een half uur zal er een monteur bij je zijn die je verder helpt. Je betaalt vervolgens gewoon voor het werk dat de monteur geleverd heeft, aan de monteur dus. Ideaal en een geruststellende gedachte, zeker als je veel onderweg bent en in de wetenschap dat ongeluk nou eenmaal in een klein hoekje zit.