NLcar
Image default
Aanbiedingen

Je parketvloer redden

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Echter heb je hier vrij weinig aan wanneer je parketvloer beschadigd is. Gelukkig voor jou zijn de meeste strepen en vlekken gemakkelijk te verwijderen, mits je dit op de juiste manier aanpakt. Wij vertellen je graag op welke manier je bepaalde strepen of vlekken kunt verwijderen.

Rubberen stoelpootdoppen maken strepen

Niets is vervelender dan wanneer hetgeen je gebruikt om je vloer juist te beschermen, juist zorgt voor ongewenste strepen. Maar niet getreurd, de strepen van rubberen stoelpootdoppen zijn over het algemeen heel eenvoudig te verwijderen. Je hebt enkel een gummetje nodig. Gebruik in dit geval een zachte gum, waar je normaal ook potlood mee uitgumt. Gum voorzichtig de strepen weg en veeg vervolgens de restjes op. Maak tot slot de vloer schoon met het juiste reinigingsmiddel.

Vlekken veroorzaakt door water

Watervlekken komen door bijvoorbeeld bloempotten vaak voor in een parketvloer. Wanneer je het snel opmerkt, kun je de vloer nog gewoon schoonmaken. Gebruik hiervoor het juiste reinigingsmiddel voor jouw vloer. Krijg je de vlekken er niet goed uit? Dan is het mogelijk dat de laklaag niet goed is onderhouden. Je zult op dat moment de vloer opnieuw moeten reinigen, licht schuren en vervolgens weer lakken.

Het verwijderen of herstellen van krassen

Kleine en oppervlakkige krassen worden doorgaans al een stuk minder goed zichtbaar nadat je de vloer grondig hebt gereinigd. Gebruik wederom een reinigingsmiddel dat passend is voor jouw vloer. Voor grotere krassen zul je de vloer echter licht moeten schuren en een nieuwe laklaag aanbrengen.

https://stoeldopshop.nl/rubberen-stoeldoppen/