NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Interieur van je auto professioneel laten reinigen doe je zo

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van je auto, dan is de kans vrij groot dat alleen het stofzuigen van je interieur niet meer voldoende is. Op het eerste oog mag je auto dan misschien wel schoon lijken, maar in de praktijk is dit dan niet het geval. Het laten reinigen van je interieur is dan een verstandige keuze. Nu kun je dit zelf doen en een vloerbedekking reinigen huren, maar is het aan te raden dit professioneel te laten doen. Omdat het namelijk niet wekelijks of maandelijks hoeft, is dit een goede manier om je auto in goede conditie te houden, waardoor je ook de waarde van je auto blijft behouden. Hoe dit exact gaat, vertellen we je in dit artikel.

Stomen

Het reinigen gebeurt middels een stoomapparaat. Omdat de bekleding natuurlijk niet kan worden verwijderd, is het zaak dat het doelgericht en vooral om met niet al teveel water gebeurt. Stomen is  hiervoor dus bij uitstek geschikt. Tijdens het stomen wordt er namelijk ontzettend heet water als het ware door de stof geblazen, waardoor vuil en andere bacteriën worden gedood. Dit zorgt ervoor dat niet alleen het vuil verdwijnt, maar ook eventuele vieze luchtjes.

Laat ook de rest poetsen

Het dashboard van je auto is vaak gemaakt van kunstleer. Het is daarom dus ook belangrijk dat dit tijdens het reinigen wordt meegenomen. Wanneer je thuis je bankstel schoonmaken wilt met een reiniger, dan vergeet je uiteraard ook de leuningen niet. Voor een auto geldt dit dus voor alles buiten de bekleding om. Van het dashboard tot aan de deuren, alles neem je mee. Want ook hier kan vuil zich namelijk gemakkelijk hechten. Om dan te voorkomen dat je auto te vuil wordt, is dit zeker een goede oplossing.