NLcar
Image default
Aanbiedingen

De accu van jouw auto leeg? Dit kan verschillende oorzaken hebben

Een lege accu van de auto kan verschillende oorzaken hebben. Zo vergeten sommige mensen wel eens hun lampen uit te zetten, met als gevolg dat de auto na een tijdje niet meer aan gaat. Dit is een herkenbare oorzaak voor veel mensen, maar daarnaast zijn er nog meer oorzaken waar je misschien niet direct aan zult denken. Wij vertellen over vier veelvoorkomende oorzaken van een lege of slecht werkende accu. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter!

 

  1. Te lange inactiviteit van de auto

 

Wanneer je een lange tijd geen gebruik maakt van de auto kan het zijn dat de accu van jouw auto niet meer werkt. Maar ook door alleen korte stukken te rijden kan de accu leeglopen. De accu kan dan namelijk niet goed bijladen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig een lange afstand rijdt met jouw auto. 

 

  1. Een erg lage of hoge buitentemperatuur

 

Ook de buitentemperatuur kan een oorzaak zijn van een lege accu. In de winter kunnen de lage temperaturen ervoor zorgen dat de accu slechter presteert, waardoor de capaciteit afneemt. Bij een hogere temperatuur zal de accu beter presteren, maar wel sneller slijten. Een slecht werkende accu komt dan ook vaker voor tijdens lage buitentemperaturen dan tijdens hoge buitentemperaturen. 

 

  1.  Onjuiste laadspanning

 

Een te hoge of te lage laadspanning kan een negatief effect hebben op de accu. Voor een 12V accu moet de laadspanning ongeveer tussen 13,6 en 14,8 volt liggen. Een te hoge of te lage spanning kan ervoor zorgen dat de auto niet goed oplaadt. 

 

  1. De levensduur van de accu

 

Naast de bovenstaande oorzaken kan het natuurlijk ook zijn dat jouw accu ‘gewoon’ toe is aan vervanging. Een accu gaat namelijk niet voor altijd mee. De meeste accu’s hebben een levensduur van ongeveer zes jaar. Na verloop van tijd kan de accu zijn kracht verliezen. Dit kan ook effect hebben op andere functies, zoals de airco of ruitenwissers die slechter gaan werken. Je moet dus tijdig de accu vervangen. Het is niet mogelijk om dit op te lossen door middel van startkabels. 

 

https://www.bochane.nl/