NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Geef uw camper een tweede leven!

Slaapplek, restaurant en WC allemaal in één, dat is waarom veel mensen een camper aanschaffen. Maar wie zijn/haar oude camper zat is, bijvoorbeeld omdat hij verouderd is, kan er misschien iemand anders nog heel blij mee maken. De camper verkopen maar ook inruilen zijn prima opties! Veel mensen met een krappe beurs zijn tegenwoordig veel op zoek naar tweedehands campers dus er is een goede markt voor. Hieronder zetten wij uiteen hoe u uw camper makkelijk verkoopt!

Hoe verkopen?

Er zijn diverse sites die u kunnen helpen bij de camper verkopen. U hoeft dan slechts het kenteken op te geven, en zij doen de rest voor u, zoals het sturen van een bod waar u al dan niet mee akkoord kunt gaan. Bijvoorbeeld https://www.ikwilvanmijnautoaf.nl (hier staan ook recensies op). Uw camper wordt dan gekoppeld aan een RDW-erkende verkoper. Dat houdt in dat deze controleert of alle voertuigen en de bestuurders voldoen aan de normen zoals gesteld door de overheid. De tweede eigenaar van uw camper is dan verzekerd van een goed en veilig gecheckt voortuig!

Nog even.. de voordelen van een camper

Zoals boven al beschreven is, biedt een camper vele voordelen t.o.v. een caravan of tent. Niet meer midden in de nacht naar de WC op de camping, niet steeds naar restaurantjes om te eten, maar gewoon de keuken in de camper, dus stoeltjes uitklappen, eten koken en genieten! Zo wordt uw vakantie naar uw favoriete oord een waar genoegen. Dus waarom niet uw voertuig een tweede leven gunnen, en iemand anders er dolgelukkig mee maken? Wij zeggen: doen!

Waarom verkopen?

Misschien hadden u en uw partner jaren lang plezier van de camper. En denkt u terug aan al die waardevolle vakanties naar zonnige bestemmingen zoals Bretagne of Portugal, waarbij de camper u trouwe dienst verleende. Maar, wellicht bent u inmiddels te oud ermee op pad te gaan. Het kan ook zijn dat de te hoge kosten voor stalling en onderhoud u nu opbreken, of misschien heeft u nieuwe interesses gekregen, en wilt u andere vakantiebestemmingen bezoeken waar men met een camper niet kan komen. Allerlei gegronde redenen om de camper te koop aan te bieden.

Tips voor verkoop!

Zoals hierboven beschreven wordt, bepaalt een expert de verkoopwaarde van uw voertuig. Maar u kunt zelf wel iets doen om de dagwaarde te beïnvloeden. 

Goede staat

Let er vooral dat uw camper in orde is als u hem voor verkoop aanbidt. Laat eerst uw kampeervoertuig keuren, zodat u zelf weet wat u moet repareren. Als u deze reparaties toepast, zal de dagwaarde van uw camper flink stijgen. Dus u kunt zelf al flink wat voorwerk doen, daar waar het op onderhoud aankomt. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de banden (dit moet om de zes jaar). Denk ook aan het controleren van het water op de verwarming. Om verstopping van de kachel in uw voertuig tegen te gaan (mits u deze heeft) kunt u deze ook zelf controleren en reinigen.
Tot, slot, wanneer u de camper helemaal heeft na laten kijken kunt u de camper gaan schoonmaken. Een frisse camper levert meer op!

Wij wensen u succes met de camper verkopen of inruilen!