NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Wat is private lease en is het misschien wel wat voor jou?

Het hebben van een auto is iets dat veel mensen ambiëren. De een heeft een auto nodig omdat hij of zij buitenaf woont, de ander om woon-werkverkeer te realiseren. Anno 2021 kun je een auto op diverse manieren rijden. Je kunt de auto kopen en op die manier volledig in jouw bezit hebben, maar je kunt een auto ook huren, delen, lenen of leasen! Als het om leasen gaat spreken we vaak van een auto van de zaak, maar sinds enkele jaren is leasen onder particulieren ook steeds populairder geworden. We spreken dan niet van normaal leasen, maar van private leasen! In deze blog vertellen we je meer over private leasen en waarom het misschien wel iets voor jou kan zijn.

Wat is private lease?

Als je een auto private leaset dan huur je deze in principe van de leasemaatschappij. De auto zal dan ook nooit jouw volledige bezit worden. Je betaalt de leasemaatschappij een bedrag per maand voor het gebruik van de auto en daarnaast een bedrag voor de onderhoudskosten en afschrijvingskosten. In ruil voor dit bedrag kun je zoals gezegd de auto gebruiken en zal daarnaast de leasemaatschappij eventuele onderhoudskosten betalen. Het enige dat je zelf volledig betaald zijn de leasekosten en daarnaast het gebruik van brandstof. Een private leaseconstructie zorgt er dan ook voor dat je gemiddelde maandelijkse kosten lager zijn, maar je onverwachte kosten lager. Mocht er dan toch een ongeluk gebeuren, dan betaal je enkel het eigen risico aan onderhoudskosten en vergoed de leasemaatschappij de rest!

Is private lease iets voor mij?

Een private leaseconstructie is over het algemeen niet de goedkoopste vorm van autorijden, maar wel de meest zorgeloze vorm van autorijden. Dit komt enerzijds omdat je de potentiële schade kosten afkoopt middels het leasecontract en anderzijds omdat je in een behoorlijk luxe auto kunt rijden. Doordat je maandelijks voor de auto betaald kun je vaak middels een private leaseconstructie in een veel duurdere auto rijden dan wanneer je deze zou moeten aanschaffen. Ben je geïnteresseerd in het private leasen van een auto? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden op Mijnprivatelease.com. Je vindt hier tal van private leasemogelijkheden!