NLcar
Image default
Toerisme

Wandelen in de Ardennen

Het massief van de Ardennen-Ardennen en omgeving zijn ideale uitgangspunten voor avontuurlijke wandelingen vlakbij huis. De Ardennen heeft glooiende heuvels, middeleeuwse dorpjes, steile kliffen en verborgen rivieren en biedt een prachtig natuurlandschap om te wandelen, en het is slechts een korte afstand van Nederland. De Belgische Ardennen biedt een breed scala aan wandelroutes, van korte tochten tot lange routes. Hieronder enkele van de mooiste wandelgebieden in de Ardennen:

1) Wandelen in Viroinval en Chimay

De regio rond Chimay, Couvin en Viroinval in Frankrijk staat bekend als de regio met de hoogste concentratie van verschillende flora en fauna in België. Dit is ook duidelijk wanneer je door dit bosgebied loopt. Zeker in Parro Naturel de Viroin-Hermeton waan je je soms in een echt sprookjeslandschap.

Het gebied wordt doorkruist door de beroemde route die bekend staat als La Grande Traverséede la Forêt du Pays de Chimay, wat “de grote kruising van het land en het bos van Chimay” betekent. Het is voornamelijk een afwisselende wandelroute van 178 km met bospaden en landweggetjes. Een buitengewoon mooi wandelgebied in de Ardennen.

2) Wandelen langs de Semois

De Semois wordt door de Walen niet voor niets de “Koningin van de Belgische Rivieren” genoemd. De rivier stroomt van de oorsprong van het Allerland Plateau in het oosten naar de Ardennen in het zuiden en slingert koortsachtig door het leisteen berglandschap rondom Jamoigne en het prachtige Herbeumont viaduct.

3) Wandelen in de Ourthevallei

Rondom de rivier de Ourthe, een paradijs voor wandelaars, liggen meer dan 1.000 kilometer bewegwijzerde wandelpaden. De steden Durbuy, Houffalize, Chaudfontaine en La Roche-en-Ardenne kunnen een ideale uitvalsbasis zijn om de omgeving te verkennen. De beboste heuvels van de Mythe-vallei verbergen talloze wandelpaden, variërend van gezinsvriendelijke dagtochten tot uitdagende dagtochten. Daarnaast kan je op de Ourthe kajakken, wat een leuke afwisseling is na een paar dagen wandelen.

4) Wandelen bij Saint-Hubert

Saint-Hubert is de thuisbasis van jagers in het hart van de Ardennen in België. De jacht is hier strikt gereguleerd, maar behoort tot de hele folklore van het gebied. Hunter betekent ook veel spellen, je kunt ernaar zoeken terwijl je door het uitgestrekte bos rond de stad loopt. Verwacht prachtige bossen met veel loofbomen, bezaaid met prachtige valleien.

5) Wandelen in Spa

Maak een wandeling in het gebied rond het kuuroord met warmwaterbronnen en maak een wandeling in het “land van de warmwaterbronnen”. Dit gebied staat bekend om zijn mineraalwater, bijna iedereen kent het. Er is weinig bekend dat het gebied ook diverse uitstekende wandelroutes heeft. Bovendien kunt u kuurexcursies combineren met bezoeken aan leuke plaatsen zoals Malmedy, Trois-Pont en Stavelot. Er zijn veel dingen te doen in deze omgeving. Een van de wandelroutes is de Forellenweg. Deze korte route is bijna 12 kilometer lang en begint bij het klooster van Stavelot en loopt langs de Amblève naar het spectaculaire landschap van Rocher de Warche. De paden gemarkeerd door de gele rechthoek zijn ideale wandelroutes voor gezinnen of beginnende wandelaars.

marcourt wandelingen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html