NLcar
Image default
Computers / Internet

Waarom heb ik een uitleganimatie nodig?

Succes komt geen enkel bedrijf aanwaaien – maar je kunt het jezelf wel degelijk makkelijker maken. Eén van de manieren om je online marketing en verkoop een flinke boost te geven, is het publiceren van een animatie. Waarom is dat nou precies zo nuttig, en hoe haal je er alles uit dat erin zit? We zetten het voor je op een rijtje!

http://www.youtube.com/watch?v=EPXb4UnU9_w

Waarom werkt het zo goed?
Wat maakt een uitlegvideo nu zo’n krachtige marketingtool? Allereerst is een video vaak een stuk uitnodigender dan een saaie lap tekst. Mensen zullen dus eerder verleid worden om zich in jouw product te verdiepen! Daarnaast creëert een video meer connectie tussen jouw merk en je potentiële klanten. Mensen merken dat je echt moeite hebt gedaan om aan hun wensen en behoeften tegemoet te komen. Bovendien voelt een ingesproken uitleg toegankelijker en persoonlijker. Dat alles creëert meer conversie en dus meer verkoop.

Onderscheid jezelf
Het beste van een video is misschien nog wel dat het fantastisch werkt om jezelf van de concurrentie te onderscheiden. Je hebt immers niet alleen de tekst zelf om mee te werken. Ook de voice-over, de opzet van de video, de animaties en nog vele andere factoren maken het geheel echt iets persoonlijks van jouw bedrijf. Je creëert dus een duidelijke associatie en persoonlijkheid voor je eigen merk. Een professionele studio zal je helpen om dat voordeel zo veel mogelijk te benutten. Zo creëer je een kwalitatieve video die echt vanuit jouw standpunt en doelstellingen verteld wordt. Bekijk hieronder een voorbeeld van een kwalitatieve video.

Het maken van de video
Dat is niet de enige reden om een professionele studio in te schakelen voor je uitlegvideo. In het algemeen geldt dat een slechte video slecht is voor je verkoop – misschien zelfs een heel stuk schadelijker dan het is om geen video te hebben. Mensen krijgen dan immers een slecht beeld van je bedrijf en zullen weinig vertrouwen meer hebben in je kwaliteit. De truc is dus om er echt even in te investeren – dat betaalt zichzelf dubbel en dwars terug. Als je een echt goede video online weet te zetten, trekt dat meer views, en dus potentiële klanten. Dat is pas effectieve marketing! Een professionele studio die uitlegvideos maakt is Donker Media. Je kan contact opnemen met Donker Media via de website donkermedia.nl of mailen naar contact@donkermedia.nl. Om een uitlegvideo te laten maken kan je ook kijken op de website.

 

https://donkermedia.nl/