NLcar
Image default
Computers / Internet

Valkuilen binnen ICT-oplossingen

Binnen ICT-oplossingen zijn een groot aantal valkuilen te benoemen. Het is uiterst zonde dat men tegenwoordig nog steeds in deze valkuilen blijft stappen, maar met de juiste voorbereiding is dit gelukkig te voorkomen. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ is een gezegde dat uitstekend in deze branche geldt. Met het verzamelen van informatie (zoals het lezen van dit artikel) zet u al stappen in de goede richting. Dit artikel geeft namelijk dé valkuilen binnen ICT-oplossingen weer.

Te weinig aandacht voor security

De aandacht voor security lijkt regelmatig te ontbreken binnen ICT-oplossingen. Dit is opvallend, omdat tegenwoordig de gevolgen van een gebrekkige beveiliging regelmatig in het nieuws te zien zijn. Na een lek in de beveiliging, is het vertrouwen in een organisatie in veel gevallen verloren. De gevolgen van een lek in de beveiliging zijn vaak niet te overzien.

Gebrek aan gebruiksvriendelijkheid

Binnen bepaalde ICT-oplossingen ontbreekt het duidelijk aan gebruiksvriendelijkheid. Een bepaalde ICT-oplossing kan technisch enorm goed in elkaar zitten, maar als de gebruikerservaring niet in orde is, zal de moeite voor niets zien. Het denken vanuit de gebruiker is een factor die veel programmeurs lastig vinden. Het is echter wel van belang dat de programmeurs dit kunnen om een klant de juiste ervaring te leveren.

‘Soft skills’ zijn niet in orde

Niet alle ICT-fanaten hebben de juiste communicatieve vaardigheden. Voor de klanten heeft dit als gevolg, dat de uiteindelijke producten niet optimaal zijn. Het gaat om kleine details die het grote verschil kunnen maken binnen het doen van ICT-oplossingen.

Een aantal valkuilen binnen ICT-oplossingen zijn dus genoemd. Te weinig aandacht voor security, een gebrek aan gebruiksvriendelijkheid en niet de juiste ‘soft skills’ zijn de grootste valkuilen. Het is van groot belang dat de leverancier van uw ICT-oplossingen op de hoogte is van deze valkuilen, zodat deze fouten niet gemaakt worden. ADTS is dé leverancier van ICT-oplossingen. Neem gerust contact op met ADTS, om te ontdekken hoe het bedrijf u kan helpen.

https://www.adts.nl/

Gerelateerde artikelen

zelfzeker rijden

Repromat, hoe geweldig is dat

Opslagruimte Amsterdam regelen