NLcar
Image default
Aanbiedingen

Schaduwdoeken: de ideale schaduwplek voor de tuin

In de zomer wil je natuurlijk lekker in de tuin kunnen zitten. Maar soms is het net te heet om in de zon te zitten, vooral op het heetste moment van de dag. Daarom is het belangrijk om ook goed af te kunnen koelen in de schaduw. Hiervoor is een schaduwdoek ideaal. Zo heb je altijd een schaduwplek in je tuin! Twijfel je of je een schaduwdoek moet aanschaffen? Wij vertellen je graag meer over schaduwdoeken en wat belangrijk is om rekening mee te houden.

 

De schaduwdoek

De term schaduwdoek is nu al een aantal keer gevallen. Maar wat is een schaduwdoek nu eigenlijk? De naam zegt het al: het is een doek die schaduw creëert in jouw tuin. Deze doek wordt horizontaal opgehangen over (een deel van) de tuin, door hem te bevestigen aan bijvoorbeeld je veranda, schutting en/of schuur. Een schaduwdoek is een makkelijk alternatief voor mensen die van zichzelf geen schaduwplekken in de tuin hebben. Ook is hij makkelijk te verplaatsen en in de winter of op minder zonnige dagen kan je hem makkelijk opbergen. Dus heb je het gauw warm in de zomer en wil je graag schaduw creëren in je tuin? Een schaduwdoek is de oplossing!

 

Goed alternatief 

Een schaduwdoek wordt dus vaak gebruikt als alternatief voor een overkapping of afdak in je tuin. Het is vaak erg duur om een afdak of overkapping te plaatsen, en het onderhouden ervan zal ook niet goedkoop zijn. Daarnaast is een schaduwdoek erg flexibel omdat je hem makkelijk kan verplaatsen, in tegenstelling tot een vaste overkapping. Ze zijn er in allerlei verschillende kleuren, maten en vormen, dus er is voor elke tuin wel een perfecte schaduwdoek te vinden. Zo kan je dus heerlijk genieten van een heerlijk plekje in de schaduw!

 

Afmetingen

Voordat je een schaduwdoek koopt is het belangrijk om te weten in welk deel van je tuin je tuin hem wil ophangen en hoe groot hij dan moet zijn. Je wil niet een schaduwdoek kopen die nauwelijks schaduw geeft of juist je hele tuin bedekt! Meet het gedeelte waar je hem op wil hangen dus goed op voordat je een schaduwdoek aanschaft. 

https://www.buitenplezier-online.nl/