NLcar
Image default
Computers / Internet

Is Bitcoin nog wel interessant?

Het was een van de grootste hypes van 2017: bitcoin. Het digitale geld maakte een spectaculaire koersstijging door in 2017. Die mondde uit in een climax in december, toen de prijs bijna verdubbelde. In zeventien dagen ging de prijs van een bitcoin van 10.732 dollar (ruim 9.200 euro) naar 19.000 dollar.

Veel mensen legden zelf een bedrag in of kenden iemand die investeerde in digitale munten. Elke week schreven journalisten wel een verhaal over jonge jongens die miljonair waren geworden door jaren geleden al bitcoins te kopen.

Maar na december kwam de klap. De koers van de bitcoin stortte in elkaar. Sindsdien meandert de prijs van de digitale munt tussen ruim 6.000 dollar en bijna 10.000 dollar. Er lijkt een dalende trend in te zitten. De flinke koersbewegingen van een half jaar geleden zijn verdwenen. Is daarmee ook de hype van het snelle geld voorbij? 

Wat is de toekomst van de bitcoin?

Dat weten zelfs de grootste financiële experts niet. Eén bitcoin is nu meer dan tienduizend euro waard. Sommige bitcoininvesteerders zijn daar erg rijk door geworden – op papier, tenminste. 

Dat kan nóg verder oplopen, denken sommigen. Misschien dat ze straks wel een half miljoen euro waard zijn! Anderen vrezen dat de bitcoin een soort bubbel is, die elk moment kan klappen. Dan is de digitale munt niks meer waard. Bitcoin kopen kun je het beste doen bij Bitvavo.

 

Gerelateerde artikelen

Laminaat gratis gelegd!

Gsm reparatie in Antwerpen; snel en zonder tijdverlies

Tips om je leren jas mooi te houden