NLcar
Image default
Auto's en Motoren

Hoe maak je een auto vast op een autotransporter?

Weet u hoe u een auto vast zet op een autotransporter? Voordat een auto vervoert kan worden is het belangrijk om de auto op de autotransporter vast te maken. Hierbij is het met name van belang om te weten hoe u een auto veilig op een autotransporter moet vastmaken, zodat er geen ongelukken gebeuren tijdens het transport. In deze blog leggen we u exact uit hoe u dit moet doen. Veiligheid voorop!

 

De auto op de autotransporter plaatsen

1.  De eerste stap is om de auto op de autotransporter te rijden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wielen van de auto op de juiste plaats staan en dat de auto op de juiste manier op de autotransporter is geplaatst. Is dit allebei in orde? Dan kunnen we beginnen met het vastmaken van de auto.

2.  Zet de handrem van de auto aan en zet de auto in de parkeerstand. Dit zorgt ervoor dat de auto niet kan bewegen tijdens het vastmaken.

3.  Plaats de spanbanden om de wielen van de auto. Zorg ervoor dat de spanbanden strak zijn aangehaald zodat de auto niet kan bewegen. Door de spanbanden aan alle vier de wielen te bevestigen kan de auto tijdens het rijden niet verschuiven op de autotransporter. Nog een betere optie is het aanschaffen van y-spanbanden. Deze spanbanden zijn speciaal gemaakt voor het vastzetten van voertuigen op autotransporters. Met y-spanbanden is het makkelijker en nog veiliger.

4.  Controleer of alles goed vast zit. Voer een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat de auto goed vastzit en niets los zit. Denk hierbij ook om nogmaals de handrem te controleren. 

 

Autotransporter kopen?

Met dit stappenplan staat uw auto binnen no-time veilig op een autotransporter. Bent u nog op zoek naar een autotransporter en twijfelt u waar u op moet letten? Met deze tips was de juiste autotransporter kopen nog nooit zo makkelijk.

https://gedion.nl/autotransporters/