NLcar
Image default
Vervoer en transport

Fietsen: twee onderhoudstips die u moet weten

Als je van dag tot dag fietst, is het beter om de basisprincipes van fietsonderhoud te kennen. Onderhoud is een noodzakelijk onderdeel van veilig fietsen op de weg. Door te weten hoe u een fiets moet onderhouden, kunt u worden beschermd tegen toekomstige ongevallen die zelfs dodelijk kunnen zijn. Niet iedereen is echter uitgerust met een complete set vaardigheden op het gebied van fietsonderhoud. U moet daarom leren hoe u zelf het basisonderhoud aan uw fiets kunt uitvoeren. Je kunt altijd naar BikeFixer of andere plaatsen gaan om je fiets te laten repareren als het te uitdagend is. Als je nog steeds dingen zelf wilt uitproberen, lees dan dit artikel om te weten waar je moet beginnen.

Leer je remmen onderzoeken

Zoals u ongetwijfeld al weet, is het hebben van betrouwbare remmen cruciaal. Controleer altijd uw remblokken omdat ze na verloop van tijd verslechteren. Het kan echter moeilijk zijn om erachter te komen of de remmen nog steeds werken of niet. Het enige dat u hoeft te doen, is de remmen testen tijdens een korte rit thuis. Uw remblokken moeten waarschijnlijk worden vervangen als u de zachtheid van uw remmen kunt voelen. Als je de remmen niet vervangt, kun je in de problemen komen als je snel moet remmen. U kunt bijvoorbeeld veel te snel rijden als er een andere auto nadert. U loopt het risico de auto te raken als uw remmen niet sterk en functioneel zijn.

Leer een lekke band verwisselen

Een van de worst case scenario’s is dat je midden in de nacht een lekke band krijgt terwijl je alleen fietst. Leer hoe u buizen kunt patchen om te voorkomen dat u in het midden van nergens vastloopt. Op internet kun je een aantal handige video’s vinden die gerelateerd zijn aan het onderwerp. Het internet staat vol met handige video’s in alle talen die laten zien hoe je je klaarmaakt, de pleister aanbrengt en de band weer monteert. Controleer uw band en de binnenkant van de velg op scherpe voorwerpen of uitstekende spikes als u regelmatig lekke banden op hetzelfde wiel heeft. Dit kan erg gevaarlijk zijn, omdat er altijd lekke banden kunnen optreden als u de oorzaak van het probleem niet wegneemt.