NLcar
Image default
Computers / Internet

Explanimation bedrijf Donker Media

Explanimation bedrijf Donker Media

Wat is een explanimation?

Misschien heb je er al eens van gehoord, de explanimation. Maar wat het precies is? Donker Media, een animatie bureau uit Eindhoven, is specialist in het maken van animatie video’s en uitleganimaties. In dit artikel leggen we uit wat een explanimation is en wat je er mee kunt.

Explanimation

Het woord explanimation is een samentrekking van de Engelse woorden explanation en animation. Het is dus een animatie waarin iets wordt uitgelegd; een uitleganimatie. Een explanimation is een animatie video van een minuut tot anderhalve minuut waarin een complex verhaal eenvoudig wordt uitgelegd. Doordat in een explanimation het gesproken woord wordt ondersteund met beelden, begrijpt de kijker beter wat er wordt bedoeld. Bovendien onthoudt hij het beter.

Uitleggen, dat is nog best lastig

Zoals iedereen weet, kan het nog best lastig zijn om iets goed uit te leggen. Vooral wanneer je zelf “diep in de materie” zit, kan het moeilijk zijn om het terug te brengen tot de basis. Je moet simpele woorden gebruiken en moet jargon vermijden. De grote valkuil hierbij is dat je denkt dat iets voor iedereen bekend is. Het kan dan helpen je verhaal te houden tegen iemand die geen verstand van zaken heeft. Dan wordt vanzelf duidelijk waar je uitleg vastloopt.

Explanimation laten maken.

Donker Media heeft in de loop der jaren geleerd de juiste vragen te stellen om een complex verhaal begrijpelijk te maken. Door een intensieve samenwerking tussen communicatie-experts en het team van bevlogen animatoren slagen we er in om lastige onderwerpen helder te visualiseren. Zo heeft Donker Media het Elkerliek Ziekenhuis geholpen met een 2D explanimation over patiëntveiligheid. Deze informatie stond vroeger alleen in folders. Maar mensen lazen deze niet, of ze vergaten wat er in stond. Door met de betrokkenen te overleggen, kwamen we met een video die de juiste toon aanslaat: zakelijk en vriendelijk. Bekijk de explanimation op onze website.

Neem contact op met Donker Media

Zie jij een explanimation ook wel zitten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of een bezoek aan onze animatie studio in Eindhoven. We gaan graag met je in gesprek om te zien hoe we je verder kunnen helpen. Je kunt ons mailen of bellen (040-744 02 52)

https://donkermedia.nl/explanimation/

Gerelateerde artikelen

Werk uitbesteden

Opslagruimte Amsterdam regelen

Een cowhouse