NLcar
Image default
Computers / Internet

Domeinnaam kiezen

Het kiezen van de juiste domeinnaam

Een domeinnaam is een naam die je gebruikt als je een eigen website op wilt gaan zetten. Een domeinnaam is samengesteld uit een zelfgekozen naam en een extensie, zoals bijvoorbeeld: .NL,.BE, .EU (dit zijn land extensies) of uit: .COM, .ORG of .NET (dit zijn generieke extensies). Als je je naam hebt geregistreerd bij een hostingprovider dan heb je zelf een uniek internet adres dat toegang geeft tot een website. Vergeiljk domeinnamen bijvoorbeeld bij Goedkopewebhosting.org.

Er zijn een paar regels die het makkelijker maken om een domeinnaam te kiezen. Je kunt niet zomaar een domeinnaam kiezen, er moeten eerst wat andere stappen ondernomen worden.

Zijn er eisen aan een domeinnaam?
– Een naam moet minimaal uit 3 en maximaal uit 63 tekens bestaan. Hoe korter de naam, hoe makkelijker hij te onthouden is voor de bezoekers van de website.
– Er moet gebruik gemaakt worden van het Nederlandse alfabet, getallen of koppeltekens. Het nadeel van koppeltekens, is dat de bezoeker van de site vaak niet onthoud waar het streepje moet staan en dus niet op jouw website terecht kan komen.
– Het mag geen hoofdletters, spaties of andere tekens bevatten.

Hoe kies je een goede domeinnaam?
– Bepaal de naam aan de hand van jouw doel en je doelgroep. En probeer een passende extensie te vinden. Zoals bijvoorbeeld bij een website over informatietechnologie de extensie .IT te gebruiken.
– Let op de spelling, houd het eenvoudig en zo kort mogelijk, zodat bezoekers jouw naam niet verkeerd spellen en dus niet op jouw site kunnen komen.
– Zorg dat je naam niet te standaard is, maar opvalt. Des te meer aantrekkingskracht levert dat op.
– Als je website een slogan bevat, probeer deze dan te verwerken in je domeinnaam.
– Bevat jouw website specifieke woorden, verwerk deze woorden dan in je domeinnaam. Hierdoor wordt je website door Google beter gevonden.
– Vervang letters niet door getallen, dit is vaak moeilijker te onthouden en werkt verwarrend.
– Zorg dat de domeinnaam makkelijk te onthouden is na één keer horen. En dat er gelijk begrepen wordt waar de website over gaat bij het horen van de naam.
– Let er goed op dat de domeinnaam die je wilt gebruiken geen inbreuk maakt op een bestaand auteursrecht, check dit goed van te voren.

Wat moet er verder gebeuren?
Ga na of de domeinnaam die je wilt gebruiken beschikbaar is en vraag de domeinnaam dan via internet aan.

http://www.goedkopewebhosting.org

Gerelateerde artikelen

Zoekmachine marketing inzetten is een goed idee!

Hulp bij woningontruiming

Xantion, ICT-bedrijf Veenendaal, houdt van uitdagingen