NLcar
Image default
Vervoer en transport

Dit is wat je kunt doen in Assen

Assen is een stad en gemeente in de provincie Drenthe in het noordoosten van Nederland. Het heeft een bevolking van ongeveer 65.000 mensen. Je kunt Assen op verschillende manier verkennen. Je kunt Assen verkennen met de trein, bus, auto en zelfs per fiets. Er zijn veel plekken die je kunt bezoeken, zoals het Drent Museum. Hier kun je verschillende kunstwerken zien. Je kunt ook winkels en eetgelegenheden bezoeken tijdens een gezellig dagje uit.

Hoe ga je van, naar en rond Assen?

Je kunt met de trein van en naar Assen. De treinen vertrekken elk uur vanuit Rotterdam, Amersfoort, Utrecht, Groningen, Zwolle, Schiphol, Den Haag, Lelystad en Almere. Kom je met het vliegtuig in Nederland, dan kun je ook een Schiphol Taxi boeken. Als je met de auto komt, kun je vanuit Veendam de N33 en vanuit Zwolle en Groningen de A28 nemen. Een auto is niet de meest praktische manier om door Assen te reizen, omdat het stadscentrum erg klein is en parkeren duur kan zijn. Als je echter van plan bent om de omliggende steden te bezoeken, kan een auto zeer nuttig zijn. In Assen is er ook een zeer efficiënt bussysteem dat vaak snel en betrouwbaar is. Hiervoor heb je een ov-chipkaart nodig. Je kunt ook gewoon een fiets huren in de stad als je met de fiets wilt reizen. Op deze manier kun je je gemakkelijk verplaatsen over de vele fietspaden die beschikbaar zijn. Je kunt ook een taxi nemen bij taxistandplaatsen, zoals die op treinstations. Bedenk gewoon wat je wilt gaan doen en welk vervoersmiddel daar het beste bij past!

Drents Museum bezoeken

Op de plek van het gesloopte klooster is het Drent Museum gehuisvest in het voormalige rijksgebouw. Ze hebben een omvangrijke collectie exposities uit verschillende tijdperken. Deze geven een nuttige uitleg over hoe het plattelandsleven zich in het verleden heeft ontwikkeld. Verder heeft het museum een ​​prachtige collectie archeologische relikwieën. Het museum is echter niet alleen geïnteresseerd in het verleden. Het herbergt ook meer dan 1.500 stukken actueel realisme. Het museum is uitstekend en zeker een bezoek waard.

Winkelen in Assen

Assen heeft een grote diversiteit aan winkels wat normaal is voor een metropool. Het merendeel van de typisch winkelketens is hier vertegenwoordigd. De leukste winkelstraten zijn de Kruisstraat, het Forum, het Mercuriusplein, het Koopmansplein en het gloednieuwe winkelcentrum Cité Assen. Elke woensdag en zaterdag is er in Assen een gezellige markt die een paar jaar geleden als de gezelligste markt van Nederland werd erkend. Een bezoek aan Assen is zeker de moeite waard!