NLcar
Image default
Auto's en Motoren

De kosten voor jouw autoverzekering zo laag mogelijk houden? Dat doe je zó!

Ben je bezig met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering? Dan is het aan te raden om voor jezelf een goed vergelijk te maken. Juist door een goed vergelijk te maken, kun je uiteindelijk de beste autoverzekering afsluiten.

Wil jij er alles aan doen om zo weinig mogelijk geld aan jouw autoverzekering uit te hoeven geven? Dan is het al helemaal belangrijk om een goed vergelijk te maken. Met dank aan dit vergelijk kun je jarenlang genieten van een voordeligere autoverzekering.

Maar, hoe kun je nou de beste goedkope autoverzekering uitkiezen? En waar moet je op letten bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen? Met de informatie uit dit artikel kun je direct de beste goedkope autoverzekering vinden!

Hoe oud is jouw auto?

Heb jij een auto gekocht die al 12 jaar oud is? Dan kun je het beste voor een WA autoverzekering kiezen. Heb jij een auto gekocht die zo’n 6 jaar oud is? Dan kun je het beste voor een WA Beperkt casco autoverzekering kiezen. Heb jij een gloednieuwe auto gekocht? Dan kun je het beste voor een WA Volledig casco autoverzekering kiezen.

Des te nieuwer jouw auto is, des te uitgebreider de verzekering eigenlijk zou moeten gaan. Kijk daarom goed naar de leeftijd van jouw auto én naar de waarde van jouw auto. Als je een dure auto van enkele jaren oud koopt, is een WA Volledig casco autoverzekering namelijk nog steeds de beste keuze.

Invloed van schadevrije jaren

Wist je dat het erg belangrijk is om géén schade te rijden? Indien je geen schade rijdt, weet je namelijk schadevrije jaren op te bouwen. Deze schadevrije jaren zorgen ervoor dat de premie voor jouw autoverzekering een stuk lager uit gaat vallen. Pas dus in het vervolg goed op voor dat ene paaltje of neem die ene scherpe bocht toch nog iets voorzichtiger.

Extra korting

Heb je op dit moment al meerdere verzekeringen bij één verzekeringsmaatschappij lopen? Dan is het mogelijk interessant om ook bij die verzekeringsmaatschappij jouw autoverzekering af te sluiten. Veel maatschappijen geven je in dat geval namelijk extra korting; je kunt deze korting als blijk van waardering zien. Als blijk van waardering omdat je al geruime tijd klant bij deze verzekeringsmaatschappij bent.

Maak al met al voor jezelf een goed vergelijk. Richt je hierbij niet louter op het prijskaartje, maar ook op de dekking en de voorwaarden!