NLcar
Image default
Computers / Internet

De beste 3d pennen van 2017

Wanneer je nog niet een 3d pen hebt gezien is dit het moment om eens een kijkje bij de 3d penclub te nemen en hier de mogelijkheden van de 3d pen te bekijken. Er zijn ontzettend veel ontwikkelingen geweest sinds de eerste 3d pen op de markt was gekomen in 2012. De 3doodler was via een kickstarter project ontstaan en zo populair in Amerika dat het niet lang heeft geduurd voordat deze 3d pen ook naar Europa kwam en hier ook de markt veroverde. Nu zijn er enorm veel verschillende merken op de markt gekomen en kun je overal een 3d pen kopen. Maar hoe weet je nu of je een goede 3d pen koopt en waar moet je dan vooral op letten? Wat zijn de beste 3d pennen en waarom?

De keuze voor het juiste filament

Jazeker zonder filament kun je niet een 3d tekening maken. Er zijn twee soorten van filamenten op de markt die geschikt zijn voor de 3d pen en dit is het ABS filament en het natuurlijke PLA filament. PLA is bij uitstek het beste materiaal voor kinderen. ABS is steviger en vooral voor de professionele gebruiker. Andere filament soorten die voor 3d printers worden gebruikt kun je niet voor de 3d pen gebruiken. De 3d pennen van 2017 hebben overigens altijd een display waar de juiste temperatuur voor verhitting handmatig kan worden ingesteld. Ook wordt het filament bij deze 3d pennen vaak automatisch doorgevoerd en kunnen de pennen niet meer verstoppen.

Inspiratie voor het tekenen

Wanneer je inspiratie wilt krijgen over de mogelijkheden van de 3d pen objecten dan moet je beslist even op de website van de 3dpenclub.nl kijken. Hier vindt je leuke voorbeelden van 3d tekeningen die je eenvoudig kunt maken met een 3d pen. Vaak gaat het hier ook om 3d stencils die als een bouwtekening kunnen worden gebruikt om jouw favoriete 3d object te maken. Wil je dus inspiratie opdoen en direct aan de slag gaan neem dan even een kijkje op de website.

Gerelateerde artikelen

Zonnepanelen en laadpalen bij Natuurlijkenergie-Nederland.nl

Sneller verkopen via de autoveiling

ICT bedrijf Nijmegen helpt hun klanten winstgevender te worden